top of page

Mantrailing

A MANTRAILING során a cél az adott egyén felkutatása annak egyéni szaga alapján.  A feladata végrehajtása közben engedjük a kutyának úgy követni a prédáját, ahogyan azt évezredek óta sikeresen teszi. 
 

Mire tanítjuk kutyánkat?

  • Egy adott ember szagnyomának a következetes követésére.

  • A szag követésére, és nem a keresgetésére. 

  • Jelezze, ha a keresett szag nem található az adott területen.

  • Arra, hogy ez mindennél érdekesebb, jobb játék!
     

Kiváló sportolási lehetőség gazdinak és kutyának egyaránt. Izgalmas csapatmunka, folyamatos tanulás a gazdinak, négylábú barátunk pedig levezetheti a felesleges energiát. 
 

„… ami a kutyát valójában hosszú távon motiválja arra, hogy fókuszáltan, kitartóan és tempósan kövessen egy nyomot, az nem a bújó személy a nyom végén, nem is a jutalom, hanem a közös vadászat. Aki fenn akarja tartani kutyája motivációjának szintjét, annak meg kell tanulni megérteni a kutyáját, olvasni a jelzéseit és értékes vadásztársává válni. Mindenekelőtt élvezni kell a kutyának a keresést.  A kutya azonban nem ember, csak abban az esetben fog utasításra fegyelmezetten, megbízhatóan dolgozni, ha a feladattal szembeni viszonya pozitív volt, és az is marad. Az Ön kutyája újra meg újra elrohanna az őz után, ha hagyná, mindegy, hogy a végén megfogja-e, ehet-e belőle, vagy sem.  Az üldözés közben boldog.”

Forrás: Hundezentrum Pfalz, Fordította: Hernyák Aurél

 

Előfeltételek: 

  • Csak behívható és megfelelően szocializált kutyával lehet jelentkezni. 

  • Fontos, hogy kedvencedet tudd motiválni jutalomfalattal vagy játékkal. Ennek hiányában ajánlott a sportkutya alapozó tanfolyam elvégzése.

K9KE-logo-rectangle-vector-lightblue.png

Oktatók:
 

Farkas Baráti Zsuzsanna

(Dombvári Zsuzsanna)

bogyesz3@gmail.com
és
Farkas Baráti Attila 

farkas000@gmail.com
 

 

Érdeklődés az oktatóknál.

Az edzések terepen (külterület, belváros) vannak. 

Érdeklődés a fenti elérhetőségeken!

bottom of page