top of page

Obedience

Kiknek ajánljuk?

  • Akik szeretik az engedelmes munkát, szeretnek dolgozni a kutyáikkal és kihívásokat keresnek, azoknak javasolni az Obedience-t!

  • Akik úgy érzik, hogy lehetne még többet fejleszteni a kapcsolatukon kutyáikkal és szeretnének összhangban dolgozni velük, azoknak javasoljuk az Obedience-t!

A sportról

Az Obedience az engedelmes munka legmagasabb szintje.  Ez egy nemzetközileg elismert, az egész világon elterjedt kutyás sport, melyben összetett, egyre bonyolultabb feladatokon keresztül mérettetnek meg a kutya-gazda párosok. Itt összehangolt csapatként kell együtt dolgozniuk, ahol is a kapcsolat, az irányíthatóság és mindenek felett a motivált, jókedvű munka a legfontosabb. 


Összesen 4, egyre nehezedő szinten (kezdő, 1., 2. és 3. osztályban) lehet indulni, azonban a szintek közötti tovább lépés csak kitűnő minősítésű munkával lehetséges.  Az egész világon egységes a követelmény és a pontozási rendszer, így akár nemzetközi versenyeken is bizonyíthatnak a legkitartóbbak. 


Az Obedience versenyeken és vizsgákon bármilyen fajta és keverék kutya részt vehet, az akadályok és eszközök mérete is a kutya méretéhez igazított. Ebben a sportban a gyors, pontos, koncentrált, és leginkább a felszabadult munka a fontos. Épp ezért tanításban a kényszer, a büntetés nem működik jól. A gazdának kreatívan, magas szinten, nyugodtan kell tudnia együtt dolgoznia a kutyájával, hogy ez valóban öröm munka lehessen.  


Az Obedience feladatok alapjai megegyeznek más engedelmes munka feladataival, itt is van helyben maradás, lábnál követés, pozíciós és akadályos feladat, apport, behívás, kiküldés, illetve szagazonosítás és megállítás, de egyre magasabb szintekre érve a feladatok nehézsége is nő. A feladatok között megengedett a feloldás, dicséret és szociális jutalmazás. A versenyen a feladatok sorrendje, sőt, egy feladaton belül a részfeladatok sorrendje is mindig más, ezért egy segédbíró irányítja végig a versenyzőket a pályán.

További információk az Obedience Hungary Team oldalán:

obedience_logo2.png

Előfeltételek: 

  • Csak behívható és megfelelően szocializált kutyával lehet jelentkezni. 

  • Fontos, hogy kedvencedet tudd motiválni jutalomfalattal vagy játékkal. Ennek hiányában ajánlott a sportkutya alapozó tanfolyam elvégzése.

Amit hozz magaddal edzése:

  • éhes kutyust

  • finom jutalomfalatot (lehetőleg puha jutalmat, pl. virsli, sajt, csirkehusi)

  • kutyusod kedvenc játékát

  • első alkalommal oltási könyvet

  • jó kedvet :)

Oktatók:

Földi Zsuzsanna

viverraa@gmail.com

Ára:

Egyesületi tagoknak: 3500Ft/kutya/FÉL ÓRA

Külsősöknek: 4000Ft/kutya/FÉL ÓRA
 

Egyesületi tagoknak: 5000Ft/kutya/1 ÓRA

Külsősöknek: 5500Ft/kutya/1 ÓRA

Érdeklődés a fenti elérhetőségen, vagy a cskse.kutyasuli@gmail.com címen.

bottom of page