top of page

Őrző-védő alaki tréning

Őrző-védő kézbentarthatósági tréning - avagy az IGP ’C’ fázis alaki részeit felépítő képzés

 

A tréning fő feladatai:

  • fürkészés tanítás

  • állás és felugatás

  • felugatásból kihívás tanítása

  • lábnál követés az őv munkában

  • eresztés tanítása, tökéletesítése

  • segédre fókusz fejlesztése: őrzések, bekísérés

  • követés tanítása

  • impulzuskontroll megalapozása

  • vizsgára, versenyre való felkészítés segítése

 

A tréningekről:

A cél, hogy a legkevesebb negatív frusztrációval építsük fel az őrző-védő munka mindazon részét, amit bizony nem a segéd feladata megtanítani a kutyának – a kézbentarthatósági feladatokat.

 

Aktuális módszerekkel, egy kiépített tematika szerint tanítjuk meg a kutyáknak valamennyi alaki részt, megfelelő alapokat biztosítva ahhoz, hogy később ezek a feladatok az őrző-védő bármilyen szintjén, magas ösztönállapotban is stabilan működjenek, lehetőleg külső segítségek nélkül. 

Kisebb ösztönállapotból indítjuk a tanítást, majd egészen a segéddel történő munkáig segítünk felépíteni a feladatokat, méghozzá a szabályzatnak megfelelően precízen, ponterősen és a kívánt állapot megtartásával.

 

Kiknek ajánljuk:

Minden alap szinten szocializált, zsákmányos, motiválható kutyának javasoljuk ezt a foglalkozást, kortól függetlenül.

Amennyiben őrző-védő célok vannak, már egészen fiatal, 3-4 hónapos kortól javasoljuk ezt a tréninget, hogy a segéddel történő munkával párhuzamosan építsük fel a feladatokat, alakítsuk ki a kutyában a megfelelő önkontrollt és kontrollt.

 

A szemléletről:

A stressz jelenléte a kutya munkája során ma már nem elfogadott egy vizsgán vagy versenyen, ezt azonban csak úgy tudjuk elkerülni, ha a képzésbe sem rakunk hatalmas konfliktust és frusztrációt. A cél a jó kapcsolat, a magabiztos munka, a megbízható tudás, hogy a kutyánk magas ösztönállapotban is képes legyen örömmel és oldottan a gazdára figyelni, a gazdával dolgozni, feladatban maradni. Épp ezért szükség esetén (ahogy más tréningjeinken is) segítünk helyre tenni a kutya-gazda kapcsolatot is. Mindezt anélkül, hogy letörnénk a kutya őrző-védő munka során mutatott önbizalmát, ösztöneit, dominanciáját.

 

Számunkra nincs felszabadítóbb érzés, mint mikor kutyáink a lehető legnagyobb energiaszinten és ösztönszinten is velünk akarnak dolgozni és együttműködni.

Oktatók:

Földi Zsuzsanna

Laczi Csaba
 

Őrző-védő segéd:
Antalik Gergő

Ára:

Egyesületi tagoknak: 3000Ft/kutya

Külsősöknek: 3500Ft/kutya
Plusz oktató a segéd melletti munkához:

Egyesületi tagoknak: 3500Ft/kutya

Külsősöknek: 4000Ft/kutya

Érdeklődés/jelentkezés az oktatóknál privát üzenetben (FB messenger) 
vagy a
cskse.kutyasuli@gmail.com címen.

bottom of page